Tuesday, April 5, 2011

dental anatomy lab - carving tooth.


assalamualaikum.

today i did carving in my dental anatomy lab.

at first, I was kinda ' lusa dah la nak exam. ada pulak lab hari ni. -_-" '

however, suddenly It turned out to be the most enjoyful dental anat lab i've ever attended since before.

perhaps, one of the factor is, I could carve my wax today kinda well.

Usually, I used more than one wax block in one lab. can you imagine how noob am I?

-_-"


measurements.



demo,

70% lagi.


today's tooth was maxillary 1st premolar.

this tooth is serius-susah-sangat-tak-boleh-go till i nearly gave up when i had finished watching the demo.

tapi alhamdulillah. 70 % complete. just left for the occlusal part which I'll continue in next week lab.


insyaAllah.


I am Wan Muhammad Najib Mohd Daud.
I'm a 2nd-year-dental student of JUST
Proud to be a dentist.

7 comments:

Liyana. said...

tiap2 kali carve,mesti gune 2 wax block.
apasal aku rasa susah je premolar tuh =.="

W M Najib said...

lah yeke. aku ingat akhawat pakar. hehe. sama la kita ye.

atiqaaskan said...

agak menarik !

and selalu jgk tgk senior kt india post psl benda yg dorang wax kan. comel2 je. colourful and all :)

nurlisa kamal said...

omg, excited nk pegang benda comel tu one day! tak sabar nih!

Hadi said...

wah, carve kan gigi aku boleh?

W M Najib said...

atiqaaskan,

memang menarik. at first, kalau banyak patah memang geram gak la. tapi by time, dh get used sikit2. alhamdulillah. :)

lisa, latih diri untuk mengukir dari sekarang. paling kurang lembut kan tangan tu. supaya tak keras sngt. tapi takkan lah prempuan tangan keras kan? :p

hadi, hahaha. carve gigi orang tak belajar lagi hadi oi.

diyanna said...

weh, apesal tulisan ko cam dah buruk? kui3

all the best btw :) hehe