Thursday, September 30, 2010

perempuan melayu dekat Jordan.

gambaq hiasan.



Assalamualaikum,

semasa pulang lewat malam sebentar tadi setelah penat lepak lepak, makan makan dekat popeye dengan kawan kawan yang tercinta setelah hampir sebulan tak lepak bersama dek cuti yang telah berlalu, aku terjumpa member arab aku.

dia ni ada kedai shawarma. nama kedai dia KHON ZEYD. shawarma itu ialah sejenis makanan yang macam kebab dekat malaysia tu. tapi di sini mereka panggil shawarma.

rumah lama aku dulu dekat dengan shawarma tu. tapi setelah pindah. aku dah lama tak pergi kedai tu.

mamat tu yang tegur aku masa dia dalam kereta. macam biasa lah. tegur tegur. mesti tanya khabar, belajar, cuti dan sebagaimana ja.

............

tiba tiba ja dia cakap camni dekat aku, lebih kurang macam ni la.

Member arab : Can you find a malaysian girl for me?
aku : huh? why?
member arab : because they're really nice, mann.

hati aku berdetik, tak silap aku. hari tu dia beriya beriya kata nak mai malaysia dengan awek dia dan family awek dia. tapi last last tak jadi sebab apa entah aku tak pasti.

tapi hari ini tiba tiba dia jumpa aku untuk minta aku carikkan perempuan melayu untuk aku.

huh?

aku: no problem dude. but you have to find for me an arab girl then.
member arab: haa,do you really like arab girls?
aku: haha. no, i'm just kidding

walhal dalam hati pernah la terdetik sekali dua minat awek arab.

member arab: no need man. arab girls are always lying.
aku: really?
member arab: yeah of course. if the arab girls are good enough, I won't ask you to find for me a malaysian girl.
aku : oh yeah yeah.

............

actually panjang juga perbualan kami. tapi aku terpaksa pendekkan sebab aku banyak merapu dan bahasa inggeris aku pun agak terabur masa cakap dengan dia.

tambahan pula, dah lewat malam ni. aku tak nak tidur lewat. banyak kerja perlu dibuat.

...........

aku saja ja nak kongsi cerita ni untuk tatapan dan renungan semua. Dalam hati aku terdetik,
"hebat betul perempuan melayu ni sampai memudah ja nak tackle hati pak arab".

yang lelaki melayu nak tackle awek arab sikit bukan main susah lagi.

barangkali ada yang betul cakap member arab aku tu. bukan aku saja nak tuding jari bukan bukan dekat semua perempuan arab.

tapi itulah realiti. kadang kadang kecantikan luaran seseorang tu tak menjanjikan kecantikan dalaman. contohnya perempuan arab la.

aku cakap macam ni bukan nak kata perempuan melayu tak lawa!

bila dengar member aku cakap macam tu, aku terus tekad untuk berhati hati. ye la. mana tahu kot kot tersangkut dengan minah arab mana mana ke kan. minta jauh la ye.

jadi, kepada sesiapa yang nak menyahut seruan member arab aku tu. boleh la halo halo aku. pastikan niat anda murni. bukan semata mata kehenseman member arab aku dan kehebatan beliau membuka kedai shawarma.

wallahua'alam.

sekian.


12 comments:

awe said...

najib, halo halo!
haha

zulaikha said...

masalahnye pompuan melayu pun x nak kat laki arab even dorang hensem gila. hehe

LuRveHaTeR said...

uh~ stuju sama kak zul!x hingin la weyh pak arab..hua3~

faiq zaini said...

flirt je tu.
who knows..

W M Najib said...

awe, halooooooooooo!

k zulaikha, ye ye je. okay finee.

qus, ni lagi sorang. yeye je.

faiq, perhaps.

Syahida Majid said...

Yo yo oo habang Arab tu. Kasi pelempang sedap jugak. Stuju dengan Zu, walau rupa macam Duncan kumpulan Blue (!!!), tetap tak mampu tawan hati ini jugep!

Najib, i stayed almost a year with Arabiat, yup, as roommate. We all (Mafraqian) live in sakan, which every room mixed with Arabiats. From early morning till night, we knoe everything what they did last raya (eh?). So, you can buzz me if you want to knoe them more. Keh keh keh

lisa kamal said...

cam kelakar.serius nak tergelak. anyway, visit my blog nanti yea. follow the latest part! :D

lisa kamal said...

cam kelakar.serius nak tergelak. anyway, visit my blog nanti yea. follow the latest part! :D

عمار حمزه said...

awek arab bahaya.
ganazz woahh!!
haha

Anonymous said...

tp,akhawat melayu kadang2 saja manja dgan pak arab.haih

dengan shabab melayu bukan main tunjuk garang.

-aku cidak-

Fez said...
This comment has been removed by the author.
Fez said...

Apa-apa pun, kalau nak buat sesuatu, fikir ibu bapa. Terutamanya soal nak pilih jodoh. Ibu bapa suka ke x.. restu ke x.
Kebanyakan ibu bapa risau kot kalau menantu orang lain bangsa/agama. wpun ada yang x kesah kan..
Btw, ramai wanita melayu/islam lanjut usia tanpa kahwin (statistik kerajaan negeri selangor hr tu ada terbaca tapi x igt). So lelaki melayu cari je lah yang dekat2 kot.=p