Sunday, August 29, 2010

wudhuk dengan mandi beza bang oi.

Assalamualaikum,

aku rasa rancangan ni sangat cool. member syria aku post dekat facebook. pada mulanya aku macam malas nak buka. sebabnya aku takut aku tak faham. rancangan ni dalam bahasa arab.

tapi Elhamdolillah.

aku faham la juga sikit sikit. tapi aku rasa. kalau kau orang tak reti bahasa arab pun boleh faham aja. cuba guna kaedah common sense. mungkin boleh faham.

ensha Allah.

jangan bimbangg.




nabi guna air satu cawan ja untuk amik wuduk. kita?

er er er.

-_-"


sekian.

8 comments:

Syahida Majid said...

Betul juga, berjimat dalam wuduk supaya mandi tak menjerit 'Fish Moi!!'

Rancangan ini sangat mengagumi Malaysia dan Singapura. Malunya kalau kita tak seperti apa yg dikagumkan

Salam Abdullah said...

Mabruk2,, rasa kepala macam kena ketuk ngan pahat+tukul. T.T

fadh ^_^ said...

gapo? hakhak (ok, aku tiru kt kt comment box tu :))
asal aku macam nmpk ramai malaysian je???
hurmmm~

-izzati-lukman- said...

menarik.

Afif Fahim said...

alhamdulillah, bgus najib post...let everybody knows clearly bout this...

Abdul Munir Sanusi said...

To fadh :- Mmg syarikat Msia ada buat tempat wudu tu. Harga puluh ribu rasanya

siti hanisah said...

menarik. semoga dapat amalkn bersama.

kauthar09 said...

salam
sharing yang sgt bagus najib..
lebih menarik bila didedahkan kepada kanak2 kecil penyambung generasi umat, semoga mereka membesar menjadi syabab dan nisa' muslimeen yang faham dan mengamalkan islam...
mnx izin kongsi...