Tuesday, August 31, 2010

sebab aku suka orang arab tiba tiba.

Assalamualaikum,

dulu aku tak suka sangat orang arab. nak nak masa mula mula sampai jordan dahulu. rasa bila orang arab cakap ja. ada ja salah. sumpah aku geram.

banyak kesalahan orang arab aku cuba cari sebab nak buat point mengumpat dengan kawan kawan melayu.

tapi last last aku macam kesal. sebab aku rasa benda yang sebaliknya pulak berlaku.

tiba tiba aku rasa sangat sayang dengan orang arab. bukan dalam semua hal. tapi dalam satu hal.

aku paling suka orang arab sebab

bila dorang berkelahi dorang settle depan depan. maki hamun depan depan. lepas tu lepas dah bertikam lidah. settle dekat situ juga. pagi gadoh, petang dah boleh ajak minum kopi.

benda ini sangat paradox dengan bangsa aku sendiri. bangsa aku ni bila gadoh.mdah amik hati dan suka pendam. pendam lelama. lepas tu sampai busuk. sanggup tak bertegur berzaman zaman. sampai anak cucu berdendam.

ish ish ish

walaupun arab tu kadang kadng nampak serabut masa bergadoh, tapi aku kagum bila dorang tak dendam macam orang melayu yang suka menyimpan.

tak semua melayu. tapi kebanyakan.

aku harap lepas ni kalau nak gadoh dengan aku. gadoh depan depan lah. tak mau simpan pendam lelama. paling kurang pun hantar message dekat inbox facebook aku ke apa.

boleh ye kawan kawan?


sekian.

6 comments:

fadh ^_^ said...

jom gadoh~
:)
selamat ari merdeka.
ingat x?
huhu

siti hanisah said...

ye, mereka tidak pernah berdendam tapi meluahkan. bukan macam kita orang melayu ni. senyum2 tapi dalam hati...

W M Najib said...

fadh, ingat apaa?

nisah, agak lah. same2 amik teladan yok.

fadh ^_^ said...

ingat lagi malaysia merdeka bile?
he~

W M Najib said...

ingat lee.
heshh.

jari | jemari said...

betuul. jom kita yang sedar ni berubah sikit-sikit jom :)