Wednesday, October 20, 2010

Sayangi Akhawat kita.



siapa lagi yang nak jaga akhawat melayu kalau bukan syabab melayu sendiri yang nak jaga?

syabab, tolong jangan pentingkan diri anda.

tolong lindungi akhawat melayu. demi kemaslahatan bersama.

.........

takdanya nak ikhtilat ikhtilat pun. cumanya, syabab kena lah profesional bila jadi muroqib pun.

.........

akhawat pula jangan lah terlalu baik dan lurus untuk tidak menyusahkan syabab untuk minta muroqib.

nak tak nak. demi keselamtan anda. minta tolong je. takpayah segan segan. takdanya nak menyusahkan pun.

syabab okay je. dun wory.

kumpul banyak no syabab untuk minta muroqib in case ape apa tak da masalah rasanya.
cuma, sendiri tahu apa batasannya.


insyaAllah kheir.



6 comments:

Cidak said...

siapa nak no saya.

sila cari di orange.jo

bukan penggoda said...

pehhh. dasat!

nurlisa kamal said...

salam najib.
kalau boleh saya nak tanya...konsep ikhtilat itu sendiri bagaimana ye?

mengikut pemahaman anda lah~

ksyi said...

Kalau nak mintak muraqeb balik sekolah sanggup ke? Sebab biasanya kami diserang waktu SIANG SIANG SIANG (sengal la orang tu, grr!!).

Dah la tiap hari pun balik sorang. Gile berdebor jalan.

Orang tu memang dah target bacth kite rasenye, sebab die siap dah tau umah-umah, jalan ke rumah. Memang perati la maknenya. Tiap kali nak balik kena plan jalan mana nak lalu, sebab tak nak lalu jalan yg sama. Haish

Hatta kurang 1 meter dari rumah pun die dah berani.

Konklusinya, dalam rumah je yg selamat sekarang ni. Tu pun die boleh ting tong buat-buat tanya, kendian tangan mula menggatal.


Bila mana dunia ini tak lagi rasa selamat, ini petanda Allah dah tarik rahmat. Kerana hambanya buat maksiat tak hengat. Bala, bukan cuma kena pada yg bermaksiat, tapi pada seluruh umat.

Let's bring back Islam, start with us!

Abdul Munir Sanusi said...

gua mahu komen keras dekat post ni. takpe lah takut di 'gam'. nanti-nanti lah aku komen bila jumpa ko tengah jalan jib

W M Najib said...

cidak,
baguih2.

bukan pnggda, ;)

lisa, nnt sy antaq dkat fb ye. :)

k syi, betul tu. kembali kepada islam.ayuh!

abang mun, ape kenye? dehayy. huhu