Thursday, August 11, 2011

Random Ramadhan.


1. Perasan malas menulis semakin meruncing dalam jiwa ini. Sedangkan sifat seorang mukmin bukanlah malas. Bak kata kawan arab, "Apa kes?"

2. Perasan gemuruh dan cuak apabila exam immunology semakin dekat, gara-gara exam first yang tak seberapa cemerlang.

3. Cuba menikmati perasaan menjadi seorang setiausah persatuan. Banyak benda yang dipelajari. Banyak benda juga perlu ditabahi. Allah y3eene.

4. Lebih lagi dua minggu lagi nak balik rumah, perasaan nak balik tu macam takda. Tak tahu dan tak faham mengapa.

5. Lagi 2 tahun setengah nak tinggalkan bumi anbiya' ini (kalau tiada aral melintang), perasan sedih sudah mula menyelubungi jiwa ini. Sudah jatuh hati sangat dengan Jordan dan masyarakat arab secara spesifiknya.

6. Teringin nak buat satu post tentang muroqib, tapi tak tahu nak curi masa dekat mana. Bajet busy. Walhal?

7. Sedang berusaha memenuhkan hati dengan cinta ilahi yang hakiki dalam Ramadan ini. insyaAllah.

8. tak tahu rindu pada siapa sekarang ni. -_-"





6 comments:

Nurul Afiqah Fuzai said...

(kalau tiada araL melintang) , kot?

Najib Daud. said...

hmpir 20 taun hidup. br tau aral melintg. time kasih piqa. :)

Anonymous said...

The power of dua is incomparable so don't stop asking Allah swt to give you confidence and clarity in what you're doing. or read the Quran w its meaning, anything that makes u closer to Him. He is always listening :)

p/s: and jangan malas. pemimpin x malas :)

-hazen said...

eh bukan 'kalau tiada arang melintang' ke?

farah said...
This comment has been removed by the author.
nik idzni dalila said...

gudluck exam!(ke dah lambat?) ahaha.. :)