Saturday, August 27, 2011

Malaysia.



Ingatkan hangat Ramadhan hanya terasa di Jordan.

Alhamdulillah, dekat Malaysia. Hangatnya masih terasa juga.

Buktinya?

semalam sempat solat tarawikh di Masjid biru. Saf jemaah lelaki hampir penuh memenuhi setengah daripada ruang solat di tingkat atas.

Subuh pagi tadi juga menjadi saksi kehangatan sepuluh malam terakhir Ramadhan di Malaysia.

kereta punyalah banyak. sampaikan susah nak parking kereta kancil yang dipandu.

terharuuuuuuuu~ rasa sebak sedikit. Tak pernah rasa perasan sebegini sebelum ini dekat Malaysia.

Perubahan yang cukup membanggakan. MasyaAllah,

samada aku yang baru perasan, atau memang ada perubahan.

Semoga terus istiqamah wahai orang Malaysia!





3 comments:

神のために said...

memang terasa betul perubahan. sangat penuh kan masjid biru malam dan pagi tadi? :') sebak kejap.

last year punya 27 Ramadhan pun tak segempak yang kali ni.

Najib Daud. said...

Alhamdulillah.

teruskan berdoa. :)

Anonymous said...

wow.bawak kereta ke jib? cayalah.kt irbid ble plak?