Monday, March 23, 2009

Sekapur Sirih

Assalamualaikum.
Saya rasa belum terlambat lagi bagi saya untuk mengucapkan penghargaan kepada kalian semua berikutan kejayaan saya dalam SPM 2008.
Alhamdulillah, dengan kuasa Yang Maha Esa, saya telah ditakdirkan untuk mendapat 11A1 dalam SPM saya buat kali pertama dan akhirnya (ade ke orang seat spm dua kali?)

Bagi saya, 11A1 yang saya dapat itu bukanlah untuk diri saya. Malahan saya tujukan ia khas untuk ibu bapa saya yang tercinta, adik-beradik yang tersayang, guru-guru yang terhormat, serta teman-teman yang terbaik yang selama ini tidak pernah berhenti daripada memberi sokongan dan tunjuk ajar sepanjang perjuangan saya. Pohonan doa yang tidak pernah putus pada setiap waktu juga telah membawa keberkataan yang kabir atas usaha saya selama ini.

Untuk pengetahuan kalian semua,mereka yang dibawah ini sangat banyak memberi sokongan kepada saya selama ini:-
1. My Lovely Parents

Mohd Daud bin Kasmuni, Sharifah Noranita binti Syed Hussin

"babah tak dapt wariskan harta untuk anak-anak babah, cukuplah sekadar ilmu yang ada"
Mohd Daud bin Kasmuni

-quotes ini telah memberi 1001 makna bagi saya dan adik-beradik saya yang lain.

2. My Lovely siblings


Najah,Nawfal,Nabil,Naqib
(4 N)

"tak sia-sia aku ngn kak jah brainwash kau dulu"
Wan Muhammad Nabil

-quotes itu sangt mendalam bagiku.
hahaha
thanx eh abg n kak jahh.
nwfal n naqb too.
^_^

3. My Lovely Teachers.

guru-guru saya ialah mereka yang berpakaian baju batik tuh.

"hopefully tahun depan muka awak plak naik pentas"
Puan Amiza Adnan

-Quotes ni sngt saya ingt sampi sekrang. Masa tuh, ada majlis penyampaian hadiah untuk pelajar form 5 2007 yang cemerlang dalam SPM.
Ketika itu, saya hanya menjadi seorang CAMERAMAN.hee~
Sejak daripada itu, semangat saya terus BERKOBAR-KOBAR untuk naik pentas pada tahun 2009 kelak.

4.My Lovely Seniors,


"form 4 bukan honeymoon time"
Nazim Abdul Rahim

-quotes ni ialah milik abang dorm saya ketika saya form 3 dan beliau merupakan pelajar form 5 sewaktu itu. Quotes ini telah menyebabkan saya sudah mula belajar bersungguh ketika saya form 4 lagi.
Sebenarnya bukan beliau sahaja yang kata begitu
Hampir kesemua senior saya yang memberi peringatan seperti itu
saya rasa kalau mereka tak pesan mcm tu dkat saya dulu
mungkin saya masih bermadukasih lagi sampai sekrang
hehe..
papepun,
seniors tought me a lotttttt of things.
they build my maturity
thnx 4 da advces n sprts guys.
:D
5. My Lovely Friends.

0408 boys


0408 girls

"Genius is nonsense"
Amir Ariff

-Quotes ini telah disebutkan oleh teman kamarku, Amir Ariff, Walaupun beliau tidak menetap di kamar 17. Namun aku masih mengganggap dia sebagai teman kamarku (weh,dormmate ek.jgn pk laen.ish3)
Bagi saya, saya bukanlah seorang yang genius kerana saya tidak pernah mendapat tempat dalam ranking TOP TEN selama ini.
Pencapaian yang saya dapt ini mungkin berkat usaha dan doa saya selama ini.
Alhamdulillah
6. My Lovely Juniors.


"kitorang akan sentiasa doakan kejayaan abang-abang semua"
adik-adik form one 2008

-banyak-banyak quotes drpd junior sy, sy rasa saya dapat ingat yang ini je.
saya tidak bermaksud yang junior lain tidak membantu. Cuma ini sahaja yang saya dapt ingt.
hee~.
Namun saya rasa sungguh terharu apabila saya cuba mengingati semula kenangan-kenangan manis serta pahit bersama junior-junior mahupun lelaki atau perempuan yang selama ini jarang-jarang (bukan tak pernah yeahh ;p) menjadi 'troublemaker' dalam kehidupan saya sepnjang saya bersekolah di sana.
Kepada yang pernah menjadi 'troublemaker', saya juga ingin mengucapkan terima kasih diatas trouble yang anda pernah buat kerana dengan trouble-trouble itu, saya juga telah berusaha untuk mengukuhkan inner-strength saya.
thnxx guyss
^_^

7. seorang KAWAN saya,

dia telah membuatkanku memalingkan diriku daripada kancah percintaan di sekolah
terima kasih saya ucapkan.



Akhir kata, saya harapkan doa-doa kalian untuk my next step pulaa. Kejayaan SPM bukan SEGALA-GALANYA. Quotes ini telah menghantui fikiran saya sekarang.
Tetapi saya percaya Quotes ini juga bakal memangkinkan semangt saya untuk menghadapi pusingan yang seterusnya. Next new post, InsyaAllah saya akan menceritakan tentang MY NEXT PLAN.
Sekian.
Wassalam

11 comments:

izfaikhshe said...

u know what, somehow i am called to give a comment to your post..
my father gave the same words of wisdom to me when i was still a primary school student..

tapi of course, 11a1 is gempak-er.
congratz

c-lah said...

thniah najib..moga trus berjaya d dunia n akhirat..

kopiah_alrazi said...

Tahniah najib....ko ada bakat la buat buku biografi...apa kata ko buat buku "Biografi of Najib Daud: 11A1 candidates"...haha...mest meletup laa...

bukan ape, sebab ko ingat segala pesanan2 org disekeliling dan jadikan semangat untuk berjaya. Bukan calang-calang org boleh ingat semua tu. Anyway, I know u can although u say u can't.

Doakan kejayaan abg gak ek. moge sukses...hehe..Salam ziarah.

W M Najib said...

to izfaikshe: thnx a lot bro. ^_^

to c-lah : thnx a lot .
insyaAllah.
gd luck utk kamu jugaa.

to kopi_alrazi: eh tkdear.kebetulan
je.thnx eh abg abu.
insyaAllah sy doakn
abg. good luck yeah!

MIRAUTTIKA said...

SYABAS !
SYABAS !
SYABAS !


aku sangat suka dengan quotes yang datangnya dari your babah tersayang :D

aku rasa mungkin ini resepi kejayaan kau sebab kau cuba jadikan quotes quotes dari orang sekeliling sebagai pembakar semangat kau.

sangat bangga dengan engkau lah.
Cayalah Abang WM Najib ;P

W M Najib said...

hehe
alhamdulillah
ilham nk buat new entry ni
tetibe mncul lepas subuh
:D
ak pun dgr rase senang hati nya mebuat kan nya
^_^
thanx atika
semoga apa yang aku dpt sekrang menjadi pembakar semangatmu duhai adik mirrah atika
;)

hanafi said...

congrates najeyp...
ko mmg hott...
hahahaahaha...
dr dlu sampai skrang..
bravo....

W M Najib said...

hanafi
thnx.
eh ak ta hot ar
ta maen ar hot2 ni
kau sj
papepun thnx a lot
kau byk tlong aku
nshat ilmu skongan sumee
thnx a lot dude
anwy
tahniah juga yee!!!
gd luck in the ftre!

syara said...

walawei..terer gler ahh k0w dpt 11 a1..cewah..

nnti k0 buat biografi dh jadi dentist kn..k0w msukkn nme aku gak ea..keh3

tapai ubi said...

congrates for ur SPM

hope ko leh bina ms future y lbih bter, bkn utk diri jaa..bahkan utk famili, n agama terutamanye..

Nurin Ayesha said...

Wow, ni bakal jd rakan se-IB aku nih..

Haha, semoga jumpa lagi..