Monday, June 1, 2009

India.


“Jordan?”

“Naa..”

“United Kingdom?”

“Naa..”

“Mesir?”

“Naaa..”

“Habis??!”

India sudehhh”

Kenapa post kali ini saya bagi tajuk INDIA?'

“Najib, kau takde tajuk lain ke haa?”

“TAKDEEE,”

Memangpun. Saya dah takde tajuk lain dah untuk new post.
Yang ada pun INDIA je.

“Kenapa dengan INDIA?”

InsyaAllah. Saya akan menyambung pengajian saya di India dalam masa 2 tahun akan datang.
“2 tahun? Asal lambat naww.”

Ouhh. Saya kena buat International Baccalaratte dulu la. Dekat Kolej MARA Seremban. “Ape kejadah nya itu International Baccalaratte??” International Baccalaratte itu ialah IB. IB ialah sejenis diploma. Tapi peringkat antarabangsa punyaa! (tak silap saya lah )



“Bukan kau cakap nak pergi Jordan ke dulu?”

Haha.tak kata nak pergi.Bercita-cita aje.Namun takdir menentukan untuk saya belajar di India.

“Kesian kau ye dapat india jee”

Eh, kenapa plak nak kesian? Dah cukup baik dah MARA bagi saya peluang untuk pergi India.Alhamdulillah hirobbil’alamin. 

“Apa yang special sangat pasal India ni Najib?”

Entahlah.yang saya tahu Universiti-universiti dekat sana menyediakan kemudahan yang bagus-bagus belaka. Tidak hairanlah jika mereka mampu menghasilkan graduan graduan yang hebat belaka.

“Apa harapan kau kalau dapat pergi India nanti?”

Dapat sesuaikan diri di sana. Moga-moga dapat belajar dengan cemerlang yang mungkin. Tidak lupa dapat memperluas segala ilmu di dada ini. InsyaAllah.

“Tapikan Najib, kau tak jeles ke dengan kawan-kawan yang lain dapat pergi Mesir lah, Jordan lah, UK lah, Australia lah, Russia lah..dan macam macam lagi”
Haaa? Takdenye nak jeles la. Rezeki masing masing lah. Yang ADA HIKMAHNYA. Allah SWT sentiasa merancang yang terbaik untuk kita walaupun kita tak pernah terfikir akan menjalani seperti mana yang telah Allah tetapkan. Secara jujurnya, saya hanya JELES dengan kawan kawan saya yang dah masuk kolej, matriks, persediaan, atau apa apa jela. Mereka semua masuk awal.  Saya je belum lagi..Tapi takpe insyaAllah ini pun ada hikmahnya. 

“Apa perasaan kau bila dapat tahu yang kau akan pergi India?”
SHOCKED. Haha.



P/S:Saya harap segala persoalan yang muncul dalam hati kalian berkaitan masa hadapan saya dalam pembelajaran saya sudah terjawab berdasarkan post saya kali ini. Untuk pengetahuan semua, masa hadapan saya untuk berada di India tu sebenarnya belum CONFIRM lagi kerana saya perlu menamatkan pengajian IB saya dahulu selama 2 tahun. Saya mengharapkan ihsan daripada kalian semua untuk mendoakan agar saya dapat menamatkan IB saya secemerlang yang mungkin.Insya Allah. Sekian. Wasalam.

9 comments:

quya aziz said...

my kakak will fly to india on sept :) tp she buat A-level, a bit easier dri IB. yke? dgr cte lah. haha

nwy all the best!

W M Najib said...

aah KOT
ouhh
ur sis amik pe eh?
mdic?

MIRAUTTIKA said...

hehe,
lepas ni makin mancung eh hidung kau bile study sanee,
nnti terikut baka india sanee.hehe.
pastuu time tuh mmg dah power dah dlm lagu lagu india,

belajar rajin rajin,sungguh sunnguh,
biar jadi seorang doktor gigi yang tak kejam.hahaha.

tapi,
memang perubatan dekat India paling THE BEST,
kebanyakkan doktor pakar semua belajar dekat India*bapak aku lah cakap.

insyaallah akan berjaya kawan aku ni :)

W M Najib said...

haha
pasni ak tgk cite hndstan tkyah subtitle dah
hehee
thnx 4 boosting up my spirit, bdak kcik
:)

aizie said...

huhue goodluck najib.i know u can do it. x kisah la india ke maner ke, most imprtnt thng is ko study n ape yg ko impikan termakbul. insyaallah..
dgr ko nyer cite ni buat aku pown bertambah smgt nak blaja. hope ko akan slalu ingatkan aku tuk study n laen2 k. hehe ;P
nnt b4 nak gi india jgn lupe ajak aku lepak dlu hehe.

Mr Ben said...

perghh........kata2 semangat utk jejaka idaman malaya ini.......sumenyer heroin...haha......mmg ensem la ko najib...........hahaha.........

Liyana said...

salam weyh..bagos2
aku nk wat bisnes jual sario ngan ko nih
ko jdk pmbekal..hua2
eyh, ad ke dentistry kt india??cm xnah jmpe jek??
byak la ko dpt gigi free kt sane t..jelesnye aku..=p

W M Najib said...

aizie
thnx a lot weh.
gd luck kpda kau jugaa.
insyaAllah nnt kita lepakk
:)

mr ben
kau lagi jejaka idaman malaya la
ak tak hensem kot
papepon
thnx 4 reading
:)

Ciput
HAHA
lawak la kau
nnt kite buat trade markett.
ak spply sario pastuh kau jual dkat jordan
kay?
huhu
gg free?
itupn nk jeles ke haa?
hahaaa

Honey Koyuki said...

najib!
cgratss!
pasni bley la akk pgl ko keling ek?? haha